Ilmainen lähetys- ja palautuspalvelu laitteellesi huoltoon koko suomessa.
Miten nopeuttaa tietokonetta helposti?
11.7.2023

Miten nopeuttaa tietokonetta helposti?

Tietokoneen hidastuminen saattaa yllättää peruskäyttäjän, vaikka tietokone olisikin alle vuoden vanha.

Kuinka voin nopeuttaa tietokonetta?

Tietokoneen hidastuminen saattaa yllättää peruskäyttäjän, vaikka tietokone olisikin alle vuoden vanha. Hidastuminen saattaa johtua monesta eri syystä, mutta yleisemmin turhat tiedostot ja välimuistissa oleva data aiheuttaa ongelman.Myös mahdollinen vakoilu tai haittaohjelma saattaa hidastaa tietokonetta uskomattoman paljon.

Suorita virustarkistus

Tietokoneen hidastuminen voi johtua haittaohjelmista tai viruksista. Asenna luotettava virustentorjuntaohjelma ja suorita perusteellinen tarkistus järjestelmääsi. Poista kaikki havaitut haittaohjelmat ja pidä virustentorjuntaohjelmasi päivitettynä jatkuvasti.

Nopeuta tietokonettasi näillä vinkeillä

Päivitä ohjaimet

Varmista, että tietokoneessasi on uusimmat ohjainpäivitykset. Ohjaimet toimivat välikätenä laitteiston ja käyttöjärjestelmän välillä, ja vanhentuneet ohjaimet voivat hidastaa tietokonetta. Voit päivittää ohjaimet manuaalisesti tai käyttää ohjelmistoa, joka tekee sen automaattisesti.

Siivoa kiintolevy

Ajan myötä tietokoneellesi kerääntyy tarpeettomia tiedostoja, jotka vievät tilaa kiintolevyltäsi. Käytä järjestelmän puhdistustyökaluja tai kolmannen osapuolen ohjelmia poistaaksesi tarpeettomat tiedostot ja vapauttaaksesi tilaa kiintolevyltäsi. Tämä auttaa parantamaan tietokoneen suorituskykyä ja nopeutta.

Poista käynnistyvät ohjelmat

Tietokone saattaa hidastua, koska liian monet ohjelmat käynnistyvät automaattisesti käynnistyksen yhteydessä. Voit hallita käynnistysohjelmia tietokoneen asetuksista. Poista tarpeettomat ohjelmat käynnistyksestä, jotta ne eivät kuormita järjestelmää heti käynnistyksen yhteydessä.

Optimoi käyttöjärjestelmä: Käyttöjärjestelmäsi voi vaikuttaa suoraan tietokoneen suorituskykyyn.

Päivitä laitteistosi

Viimeinen askel tietokoneen nopeuttamisessa on varmistaa, että laitteistosi ovat ajan tasalla. Tarkista, onko tietokoneessasi tarpeeksi RAM-muistia, riittävästi tallennustilaa ja nopea prosessori. Jos laitteistosi ovat vanhentuneet, harkitse päivitystä uudempiin komponentteihin.

Huoltopalvelu johon voit
aina luottaa.

Asiantuntijat ovat valmiina auttamassa huoltoihin ja korjauksiin liittyvissä asioissa.